Projektas ,,Pasveikinkim vieni kitus...“

Kalėdų laukimas – pats gražiausias jausmas, kurį patiria vaikai ir suaugusieji. Juk tai laikas, kai lauki stebuklo, rašai laiškus Kalėdų Seneliui, planuoji, kaip papuoši savo namus. Įsisukęs į švenčių laukimo sūkurį supranti, kad Kalėdos – tai ne blizgučiai ir ne lemputės. Tai vidinė šviesa mūsų širdyje – gerumas ir džiaugsmas. Kaip sakoma, gerumo niekada nebūna per daug. Tad ir kilo idėja gruodžio mėnesį suorganizuoti projektą ,,Pasveikinkim vieni kitus...“. Projekte dalyvavo pirmos, antros ir penktos klasių mokiniai, jiems talkino mokytojos Sandra Vaičiulienė, Angelė Kizienė, Jovita Šikšnienė ir Violeta Žudienė.

Pirmokai ir antrokai gamino kalėdines dovanėles savo šeimos nariams bei Raguvoje veikiančių institucijų darbuotojams, ruošė kalėdinius sveikinimus. Prieš pat šventes mažieji aplankė ir pasveikino Raguvos lopšelį-darželį ,,Skruzdėliukas“. Su mokiniais mielai susitiko ir Raguvos seniūnijos seniūnas Aurimas Jurevičius, jis palinkėjo smagių, jaukių švenčių ir kuo dosniausio Kalėdų Senelio. Sveikintojai užsuko ir į Raguvos ambulatoriją, jos darbuotojams palinkėjo didžiausios sveikatos. Gydytoja Jūratė Montvilienė labai apsidžiaugė pamačiusi tokį didelį būrį sveikų vaikų ir palinkėjo visiems nesirgti, kad šventės būtų jaukios visiems namiškiams. Smagu buvo užsukti su šilčiausiais linkėjimais ir į Raguvos kultūros centrą, kur pasitiko direktorė Kristina Juškienė. Visi buvo pakviesti apsilankyti čia dažniau. Didelį įspūdį vaikams paliko susitikimas su Raguvos Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebonu Juozu Januliu. Jis pakvietė visus apsilankyti gražiai papuoštoje bažnyčioje ir dar kartą priminė artėjančių švenčių prasmę.

Penktos klasės mokiniai su auklėtoja Sandra Vaičiuliene nusprendė pasveikinti visus mokyklos darbuotojus. Per technologijų pamokas vaikai su mokytoja Jovita Šikšniene prigamino daug mažų kalėdinių eglučių ir jas papuošė. Lietuvių kalbos pamokose penktokai su mokytoja Violeta Žudiene ieškojo gražių citatų, palinkėjimų artėjančių švenčių proga. Kiekvienas mokinys dailyraščiu rašė palinkėjimus. Supakuotas dovanėles-staigmenėles su šilčiausiais linkėjimais prieš pat šventes gavo kiekvienas mokyklos darbuotojas.

Paskutinę dieną prieš atostogas visi pirmokai ir antrokai parnešė savo šeimos nariams po mažą pačių rankomis padarytą dovanėlę ir atviruką, o penktokai – laiškus namiškiams. Vaikai suprato, kad daryti gerus darbus ir staigmenas nėra sunku ir labai smagu.  Tokia veikla visus labai sujungia ir suartina. Projektas ,,Pasveikinkim vieni kitus...“ pranoko visus lūkesčius.

Dėkojame visiems projekto dalyviams.

Autorius:
Sandra Vaičiulienė ir Angelė Kizienė

Nuotraukos:
Sandra Vaičiulienė, Angelė Kizienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos