Baigėsi dar viena „Kuriu, keliauju, domiuosi“ stovykla

Pačiomis karščiausiomis birželio dienomis, Panevėžio rajono Raguvos gimnazijos pradinių klasių mokiniai sėkmingai dalyvavo vaikų socializacijos, vaikų vasaros užimtumo ir poilsio, smurto ir patyčių prevencijos programų projekte „Kuriu, keliauju, domiuosi“. Šiais mokslo metais projektas – stovykla buvo suorganizuota taip, kad joje galėjo dalyvauti visi 1–4 klasių mokiniai išskirstant juos koncentrais.

Pirmą stovyklos dieną mažieji dalyviai kūrė taisykles, žiūrėjo ankstesnių metų video filmuką apie projekto stovyklą. Vėliau vyko į Ukmergės r. Taujėnų dvarą, kur apžiūrėjo ne tik pastatą, susipažino su dvaro istorija, bet ir džiaugėsi galėdami pamaitinti dvaro teritorijoje laikomus gyvūnėlius.  Vaikai čia pietavo, pūtė muilo burbulus, žaidė judrius žaidimus.

Antrą dieną būrys mokinukų vyko į Krekenavos regioninį parką. Čia, Krekenavos regioninio parko lankytojų centre, išklausė edukacinę ekskursiją apie parko teritorijos gyvūniją, gamtos įvairovę. Vėliau smagiai laiką leido keliaudami ,,Pojūčiu taku“. Kai kurie mokiniai pirmą kartą gyvenime turėjo galimybę įkopti į Krekenavos apžvalgos bokštą ir nugalėti aukščio baimę. Dienos nesugadino net ir ,,Girinio take“ sutikti uodai, o daugiausia teigiamų emocijų sukėlė lankymasis Pašilių stumbryne.

Sekančią dieną įspūdžių taip pat netrūko, nes mokyklinis autobusiukas su būriu stovyklautojų pajudėjo link Anykščių. Aplankę Siauruko muziejų, pasivėžine rankine drezina, dalyvavome Anykščių regioninio parko lankytojų centro edukacijoje. Vaikai susipažino su Anykščių krašto rašytojais, legendomis, tyrinėjo interaktyvius žemėlapius ir audiovizualinę medžiagą apie Anykščių gamtos ir kultūros vertybes. Didžiausią įspūdį vaikams paliko maudynės Rubikių ežere bei loginis žaidimas, kuriame galima buvo laimėti prizų. Užkopę ir pasigrožėję Rubikių ežero vaizdu nuo Bijeikių apžvalgos bokšto, atsivėsinę ledais, sukome link namų.

Paskutinę stovyklos dieną įspūdžių ir veiklų taip pat netrūko. Vaikai piešė vasaros svajones, žaidė judrius žaidimus, išklausė Visuomenės sveikatos priežiūros specialistės Simonos patarimus apie saugų elgesį prie vandens ir gamtoje. Antroje dienos pusėje būrys pradinukų lankėsi Panevėžio gamtos mokykloje, dalyvavo edukacinėje veikloje. Taip pat užsuko ir į Paįstrio lėktuvų muziejų, apžiūrėjo ekspozicija ir nusifotografavo prie labiausiai patikusių karinių lėktuvų.

Stovyklos vadovė ir organizatorė Giedrė džiaugėsi aktyviu vaikų dalyvavimu stovykloje, bei dėkoja prie veiklų įgyvendinimo prisidėjusioms mokytojoms Angelei, Sandai, Rūtai, Jūratei ir Visuomenės sveikatos priežiūros specialistei Simonai. 

 

Autorius:
G. Šuminskaitė

Nuotraukos:
G. Šuminskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos