Pirmokai ir antrokai džiaugiasi projektu ,,Margaspalvis Rudenėlis“

Spalio 11–15 dienomis pirmokiukai su mokytoja Sandra Vaičiuliene ir antrokiukai su mokytoja Angele Kiziene dalyvavo Raguvos gimnazijos pradinių klasių projekte ,,Margaspalvis Rudenėlis“. Visą savaite buvo suplanuotos įvairios veiklos.

Mažieji projekto dalyviai mokėsi eilėraščių ir dainų, susijusių su rudeniu, gimnazijos parke stebėjo rudens požymius, juos fiksavo bei rinko gamtinę medžiagą, gamino darbelius iš gamtinių medžiagų, margino medžio lapus. Į projektinę veiklą buvo įtraukti ir tėveliai, kurie drauge su vaikais puošė ir gražino savo užaugintus moliūgus. Moliūgų ir margaspalvių lapų parodos veikia gimnazijos kiemelyje.

Spalio 13 d. pirmokai ir antrokai su savo mokytojomis tvarkė gimnazijos teritoriją. Mokinukai grėbė lapus, tvarkė savo daržų sklypelius. Juose kiekviena klasė kūrė originalius paveikslus iš gamtinių medžiagų. Vaikus nudžiugino ir voverytės (mokyklos kiemsargės Kristina ir Irena), kurios paliko jiems saldainių, atsidėkodama už darbą.

Fizinio lavinimo pamokose mokiniai aiškinosi, kodėl svarbu valgyti kuo daugiau vaisių ir daržovių ir kaip jie suteikia daugiau energijos. Spalio 14 d. vyko rudeninio bėgimo varžybos. Pirmokai buvo OBUOLIŲ komanda, antrokai – MOLIŪGŲ.

Obuolių komandoje I vietą užėmė Dileta Bogačionkaitė, II vietą – Geraldas Žuravskis, III vietą – Emilis Šeštokas.

Moliūgų komandoje I vietą užėmė Alanas Čiplys, II vietą – Rugilė Mulevičiūtė, III vietą –  Matas Kazlauskas.

Po varžybų visi drauge aptarė, kas padėjo nugalėti ir ko pritrūko kai kuriems, kad laimėtų, bei atsigaivino arbūzu.

Į projektinę veiklą įsitraukė ir pailgintos dienos grupės auklėtoja Aušra Žilinskienė su savo mokinukais. Drauge gamino ir puošė eksponatus iš daržovių, paruošė stendą pradinių klasių koridoriuje.

Baigiamasis projekto renginys vyko spalio 15 dieną. Mokiniai pristatė nuveiktus projekto darbus, deklamavo eilėraščius, skambėjo dainelės ir žaidimai rudens tema. Mokinukams buvo įteiktos padėkos už nuoširdų ir aktyvų dalyvavimą projekte. Vėliau visi buvo pakviesti paskanauti obuolių pyrago prie arbatos.

Smagu, kad visi pirmokai ir antrokai aktyviai dalyvavo projekte ,,Margaspalvis Rudenėlis“, praturtino savo žinias apie šį metų laiką, ugdė  kūrybiškumą ir meninius gebėjimus, bei tobulino bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius.

Autorius:
Sandra Vaičiulienė ir Angelė Kizienė

Nuotraukos:
Sandra Vaičiulienė, Angelė Kizienė, Aušra Žilinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos