Lankėsi Lietuvos zoologijos sodas

Nors lapkričio 11 dienos niūrus rytas nežadėjo šaunios dienos, tačiau oras buvo nesvarbus, kai į Raguvos gimnaziją atvyko Lietuvos zoologijos sodo edukacinių projektų koordinatorius Egidijus, nešimas keliomis spalvotomis dėžutėmis.

Pirmiausia, smalsiomis akimis ir su nerimu, Egidijų pasitiko gimnazijos 1–2 klasių mokinukai. Jie įdėmiai klausė vedamos edukacijos “Vabzdžiai”. Vaikai turėjo galimybę pamatyti, kaip atrodo kelis kartus padidintas skruzdėlės, drugelio, musės ar žiogelio muliažas, aptarė kuo vabzdžiai minta, kiek jauniklių atsiveda. Kai kurie vaikai pirmą kartą pamatė, kaip atrodo Madagaskaro šnypščiantis tarakonas ir jo mažyliai, skeriai ir svirpliai. Edukacijos pabaigoje vaikai turėjo galimybė įveikti baimę vabzdžiams ir ant rankos palaikyti tikrą gyvalazdę.

Sekanti edukacija, tema “Ropliai”, buvo skirta 3–4 klasių mokiniams. Pirmiausia, buvo aptarta, kokius roplius vaikai žino, kuo ropliai minta, kur jie gyvena. Išgąstį ir smalsumą visiems kėlė – ar tikrai kažkurioje iš spalvotų dėžučių gali būti gyvatė? Vis gi, gyvo roplio vaikai paliesti negalėjo, tačiau savo rankose palaikė tikrą žalčio kiaušinį, vėžlio kiautą, pačiupinėjo gyvatės ir smauglio išnaras, pamatė užmarinuotą geltonskruostį žaltį ir net patikrino krokodilo danties smailumą!

Vaizdžiai, įtraukiai ir šmaikščiai vedami edukaciniai užsiėmimai vaikams nei kiek neprailgo, todėl mokiniai noriai uždavinėjo klausimus Egidijui, dalinosi savo patirtimi. Džiugu, kad edukacinės veiklos, kurias organizavo socialinė pedagogė Giedrė, iš vaikų socializacijos, vasaros užimtumo ir poilsio, smurto ir patyčių programos projekto ,,Kuriu, keliauju, domiuosi” lėšų, mokiniams patiko ir paliko įspūdį. Vaikai apie matytus roplius ir vabzdžius vis dar kalbėjo ir sekančią dieną po edukacijų.

Autorius:
G. Šuminskaitė

Nuotraukos:
G. Šuminskaitė, S. Vaičiulienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos