Raguvos gimnazijos aštuntokų ir sportinio turizmo atstovų kelionė į Latviją

  • Paskelbta: 2024-10-22
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 18 dieną Raguvos gimnazijos 8 klasės mokiniai ir sportinio turizmo sportininkai vyko į ekstremalią išvyką Latvijoje. Ekskursija prasidėjo nuo Karuostos kalėjimo Liepojoje. Jis yra vienintelis ir laikomas neįprasčiausiu karo kalėjimas Europoje, savo duris atvėręs turistams. Apie visus Karuostos kalėjimo likimo vingius ir iššūkius pristatė profesionalus gidas-,,karys" vedamoje ekskursijoje. Tai pati geriausia alternatyva iššniukštinėti šį, galima sakyti, nuo carinių laikų mažai pasikeitusį, turistinį objektą, – sužinoti apie jo istoriją, savo akimis pamatyti kalėjimo kameras ir karcerį, išgirsti įdomių ir kartais net šiurpokų istorijų iš kalėjimo gyvenimo.

Lankėsi ir Kuldygos regioniniame parke esančiuose Riežupės Smėlio urvuose.Šiuose egzotiškuose, nepaprastai viliojančiuose urvuose apžiūrėjo požeminius 460 metrų ilgio tunelius, kurio labirintai, kaip pasakojama, turi keistų galių. Pabuvoję tokioje aplinkoje žmonės pasikrauna stiprybės, energijos, vilties, meilės širdyje ir pasitikėjimo savimi. 

Pabuvojo ir Kuldygos apžvalgos bokšte, kuris yra Parventos parke, draustinio „Ventos slėnis“ teritorijoje. Tai kvapą gniaužianti galimybė pasivaikščioti su geriausiais vaizdais į UNESCO pasaulio paveldo perlą – senąjį Kuldygos miestą, vaizdingą Ventos slėnį, Ventos mazgą ir senovinį mūrinį tiltą.

Kelionės maršrutą užbaigė prie Ventos slenkstinio krioklio Kuldygoje. Tai plačiausias krioklys Europoje.

Pilni naujų įspūdžių, patirtų nekasdieninių nuotykių ir vaizdų su džiaugsmu grįžo namo.

Klasės auklėtoja Sandra Vaičiulienė ir sportinio turizmo vadovas Sigitas Žudys.

 

 

Autorius:
Sandra Vaičiulienė

Nuotraukos:
Sandra Vaičiulienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos