Spalvota pirmokų ir ketvirtokų išvyka į Ritos ir Vytauto Jaruševičių sodybą

  • Paskelbta: 2024-10-02
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 20 dieną Raguvos gimnazijos 1 ir 4 klasių mokinukai lankėsi Panevėžio rajone, Tumagalio kaime esančioje Ritos ir Vytauto Jaruševičių sodyboje. Keturių hektarų sodyboje šeimininkai augina įvairiaspalvių jurginų plantaciją ir yra įkūrę senų daiktų muziejų. 

Išvyką prasidėjo nuo edukacijų. Edukatorė Karolina Ažusienienė mokiniams pristatė afrikietiškas sraiges, kurioms labai patinka maitintis jurginų žiedais. Visi dalyviai turėjo galimybę nusilipdyti savo afrikietiškas sraiges ir joms pagaminti jaukius jurginų namelius. Kitoje edukacijoje vaikams buvo pristatyta ,,spalvota žemė". Edukatorė nustebino visus ,,jog tik nuo mūsų pačių priklauso, kokioje žemėje mes gyvename - juodoje ar spalvotoje". Mokiniai aplankė muziejų, kuriame išvydo senovinius buities apyvokos daiktus, indus, baldus, amatininkų įrankius, transporto priemones, įvairių daiktų istorijos reliktus ir nuostabiai draugišką atmosferą. Pabuvojo ir spalvotame jurginų lauke. Jame pabandė suskaičiuoti, kiek skirtingų spalvų yra visame lauke. Susipažino ir su senoviniais lauko žaidimais. 

Tariame nuoširdų AČIŪ Ritai ir Vytautui Jaruševičiams bei Vitai ir Laurynui Erlikams už šiltą, jaukų priėmimą, edukatorei už naujus potyrius, Miežiškių kultūros centro Nevėžio padaliniui už senovinius žaidimus, mokinukų tėveliams už suteiktą galimybę tobulėti. 

Mokytojos Sandra Vaičiulienė ir Angelė Kizienė.

Autorius:
Sandra Vaičiulienė, Angelė Kizienė

Nuotraukos:
Sandra Vaičiulienė, Angelė Kizienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos