Pasaka „Kuršiukas“ atkeliavo ir pas TAU klausytojus

Su pasakomis vaikai susipažįsta ankstyvoje vaikystėje jas girdėdami iš savo tėvelių ir senelių lūpų. Jas augina, brandina ir grąžina atgal kaip padėką ir išmoktas pamokas. Užaugintą ir savaip interpretuotą lietuvių liaudies pasaką ,,Kuršiukas“ Raguvos kultūros centre šį trečiadienį vaikų ir jaunimo teatro studijos jaunieji kūrėjai pristatė ir Panevėžio rajono Trečiojo amžiaus universiteto Raguvos fakulteto klausytojams.

Į renginį susirinkę senjorai pasirodė įdėmūs klausytojai. Dekanė Irena Sabaliauskienė visiems pristatė „Erasmus“ KA2+ projekto „TEISĖS – aktyvus pilietiškumas ir pagyvenusių žmonių vaidmuo visuomenėje“ gaires ir vykdomas veiklas. Pristatymo metu renginio dalyviai diskutavo apie žmogaus teises, jų svarbą ir būtinumą. Apie tai, kaip reikia su vaikais nuo pat mažų dienų kalbėtis apie jų teises, pilietiškumą. Iš mokymų  Italijoje atsivežta patirtis parodė, kad šis būdas tinkamas ir priimtinas. Susikaupusi publika atidžiai stebėjo scenoje pasirodžiusius pasakų veikėjus. Į pasakos personažų-lėlių pateiktus klausimus atsakinėjo ir  patarinėjo, kaip elgtis. Tiltas tarp dviejų skirtingo amžiaus grupių nusitiesė ir diskusijos persikėlė į tolesnes senjorų ir vaikų veiklas.

Susidomėję parodyta pasaka ir gavę galimybę paliesti lėles senjorai mielai sutiko patys pamėginti jas pagaminti. Atsivėrė kūrybinės dirbtuvės, o  neilgai trukus pasirodė pirmieji rezultatai. Darbai išties nudžiugino ir pralinksmino kiekvieną dalyvį. Kartu su veiklų vykdytojais Raguvos kultūros centru ir Raguvos gimnazija veiklos bus tęsiamos.

Projekto koordinatorius – Panevėžio rajono švietimo centras, projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai.

 

Autorius:
Ina Kuodienė

Nuotraukos:
Kotryna Juškaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos