Išvyka į Alančių mišką

Raguvos gimnazijos pirmokai, antrokai, mokytoja Sandra Vaičiulienė, bibliotekininkė Dalia Karaliūnienė, Raguvos gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus „Skruzdėliukas“ „Pelėdžiukų” grupė su auklėtoja Regina Vaičiuliene ir auklyte Danguole Skorulskiene tęsia respublikinį projektą ,,Mažieji girininkai“. Dar vienas iš projekto etapų yra išvyka į mišką ir susitikimas su „Alantos“ būrelio medžiotojais. Tad kovo 18 dieną visi lankėsi Raguvos seniūnijoje esančiame Alančių miške.   

Projekto dalyvius miške pasitiko medžiotojai: Tomas Mulevičius ir Valdas Vaičiulis.  Visiems aprodė medžiotojų namelį, pasakojo, kad medžiotojai gyvūnėlius ne tik medžioja, bet ir saugo. Jie turi laikytis tam tikrų labai griežtų taisyklių. Vaikai sužinojo, jog kai kuriuos žvėris galima medžioti tik tam tikru laiku, tačiau jais grožėtis – ištisus metus. Susidomėję visi klausėsi įvairių miško gyvūnų balsų imitavimo.

Miške visi pasiklausė tik jiems skirtos medžių ošimo melodijos, stebėjo augalų įvairovę, ieškojo žvėrelių pėdsakų, aiškinosi bundančios gamtoje pokyčius, įkėlė tris inkilėlius paukšteliams. Mažieji miško lankytojai atliko jiems skirtas užduotis. Medžiotojų namelyje iškylautojai pasistiprino. Kas gali būti gardžiau už šiltą arbatą, keptas dešreles ir zefyrus miške?!

Yra sakoma, kad geras pavyzdys visuomet užkrečia. Labai norisi tikėti, kad vaikai užaugę taps gamtos mylėtojais. Ugdytinių tėveliams Tomui ir Valdui didelis AČIŪ už aktyvumą, idėjų palaikymą ir jų įgyvendinimą!

Autorius:
Sandra Vaičiulienė

Nuotraukos:
Sandra Vaičiulienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos