Tradicinė mokyklos diena „Koks pavasaris be žydėjimo?“

  • Paskelbta: 2022-05-16
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 13 d. – netradicinio ugdymo dieną – gimnazija šurmuliavo. Renginiui, skirtam Mokyklos dienai, buvo kruopščiai ruoštasi: planuojama, kaip pasidžiaugti 1–IVg klasių šiais mokslo metais atliktais darbais, ugdymo(si) pasiekimais, mokinių sukurtais žiedais papuošti gimnazijos interjerą, pagerbti paskutinę dieną gimnazijoje viešinčius Erasmus + projekto „STEM mokymasis įtraukiant meną“ dalyvius. Šventės tikslas tarsi įpareigojo po ilgos pertraukos kaip galima gausiau žydėti ir su visais dalintis pavasario džiaugsmu. Tad iškart po pusryčių „suskridome“ į paruoštą salę su scena, papuošta žydinčiu medžiu, primenančiu rojaus sodo žydėjimą, traukiančiu žvilgsnius į viršų – kviečiančiu ir toliau kilti. Koks pavasaris be žydėjimo?

Renginio vedėjai Andrėja ir Simas šelmiškai šventę pradėti pakvietė ketvirtokę Elzę – raiškiojo skaitymo konkurso nugalėtoją (mokytoja Rūta Juškienė). Vedėjai pasidžiaugė vis didėjančiu mūsų būriu – šventėje dalyvavo ir „Skruzdėliuko“ mažyliai: dainavo, deklamavo, šoko. Į būrį „įsiliejo“ ir merginų šokių grupė (vadovė Julija Banevičiūtė-Šalaviejė) sveikinimo žodžiui kviesdama Raguvos seniūno pavaduotoją Robertą Grušauską. Pavaduotojas džiaugėsi seniūnijos ir gimnazijos bendradarbiavimu, palinkėjo geriausių ugdymo(si) rezultatų. Jais sveikinimo kalboje džiaugėsi ir mūsų direktorė Asta Sakalauskienė, primindama, kad tradicine virtusi šventė šiemet jau trylikta. Mokinių ir mokytojų pasiekimus vardijo direktorės pavaduotoja ugdymui Inga Kanišauskė. Mokytojams ir mokiniams buvo įteikti padėkos raštai. Ypač smalsu buvo sužinoti, kas šiemet iškovojo „Šauniausios klasės“ nominacijas. 1–4 kl. šauniausia išrinkta 4 klasė (klasės vadovė Rūta Juškienė), 5–8 kl. – 5 klasė (klasės vadovė Sandra Vaičiulienė), I–IVg – Ig klasė (klasės vadovė Aušra Skrebienė). Apdovanotų už pasiekimus mokytojų ir mokinių šiemet išties didelis būrys!

Po apdovanojimų anglų kalbos mokytoja Eglė Balsienė pristatė šventėje dalyvaujančius svečius: serbų ir turkų komandas – mūsų gimnazija kartu su Gimnazija Cuprija (Serbija) ir Piri Reis Anadolu lysesi (Turkija) pradėjo kartu vykdyti Erasmus + projektą "STEM mokymasis įtraukiant meną". Visą savaitę mokiniai bendravo, kūrė anemometrus (STEAM centre Panevėžyje), lankėsi Anykščiuose, Panevėžio kraštotyros muziejuje ir paskutinę viešnagės dieną dalyvavo mūsų šventėje. Pirmąją šventės dalį baigė Gitaros būrelio mokytojas Mantas Šeštokas ir IIg klasės mokinė mūsų charizmatiškoji Andrėja Arzimanova.

Po pietų pertraukos pradinių klasių šokėjos (vadovė Julija Banevičiūtė-Šalaviejė) pakvietė visus į  „Sidabrinės tarkos“ nominacijas 2022. TOP 10, kurios įnešė šelmiškos nuotaikos gūsį į žiūrovų būrį, ir, jei pirmoje šventės dalyje nuotaikos buvo „akademiškos“, tai antroje „įsiūbavo“ ir tuos šventės dalyvius, kurie nominacijų nesitikėjo. Nominuoti „Metų dyva“, „Metų infuenceris“, „Metų greitis“, „Metų pora“, „Metų ūsiukai“, „Metų saldainiukas“,  „Metų degtukas“, „Metų degustatorius“, „Metų frazė“, „Tarkų tarka“ gavo po tradicinę „sidabrinę“ tarką. Renginio vedėjai Andrėja su Simu visų šventės organizatorių vardu dėkojo gausiam būriui už puikią nuotaiką, aplodismentus.

Ryškus šventės medžio žydėjimas priminė, kad visos šventės baigiasi, o jausmas, kad buvo prasminga, skatino dalintis palinkėjimu – tebūnie šventė kiekvienoje mokykloje, skatinanti žydėjimą, dovanojanti laimės pojūtį, kelianti ieškančius prasmės! Juk po žydėjimo dažniausiai sulaukiame vaisių...

 

 

 

Autorius:
Lilija Pleškienė

Nuotraukos:
Mindaugas Pleška

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos