1000 ąžuolų giria Lietuvos mokyklose

  • Paskelbta: 2022-05-02
  • Kategorija: Renginiai

Siekdama puoselėti gamtą ir išsaugoti ją ateities kartoms balandžio 26 dieną visa Raguvos gimnazijos bendruomenė įsitraukė į akciją ,,1000 ąžuolų giria Lietuvos mokyklose”, kurią organizavo VDU Žemės ūkio akademija. Akcijos idėja – skleisti žinią apie medžių svarbą planetai ir mūsų visų ateičiai darnoje su gamta. Vedina šios idėjos Lietuvos mokykloms VDU Žemės ūkio akademija dovanoja ąžuolų sodinukus, specialiai išaugintus iš kilmingų šalies ąžuolų gilių. Raguvos gimnazijai buvo padovanota 60 ąžuolų sodinukų.

Gimnazijos atstovai Sandra Vaičiulienė su 1 ir 5 kl. auklėtiniais, Angelė Kizienė ir ūkvedys Audrius Karaliūnas su savo komanda iš anksto paruošė vietas medelių sodinimui mokyklos teritorijoje. Dalis medelių buvo pasodinti Raguvos seniūnijos teritorijoje, prie ežerėlio. Miestelio seniūnas Aurimas Jurevičius palaikė šią akciją ir pažadėjo prižiūrėti naujai pasodintų ąžuoliukų giraitę. Medelių sodinimui skirtą žemės plotą prie ežerėlio paruošė Raguvos bendruomenės ,,Raguva Kartu“ entuziastai. Akcijos metu VDU Žemės ūkio akademijos atstovai pirmiausia III ir IV gimnazijos klasėms pravedė karjeros ugdymo paskaitą ir supažindino su vykdomomis studijų programomis. Vėliau visa Raguvos gimnazijos bendruomenė buvo pakviesta į kiemą. Akademijos Marketingo koordinatorė Deimena Montvydaitė visiems susirinkusiems paaiškino, kaip reikia sodinti medelius, kad jie prigytų, supažindino su miško sodinimo ypatumais. 

Žingeidūs sodintojai ėmėsi darbo. Ši akcija – tai prisidėjimas prie Lietuvos gamtos išsaugojimo, stiprybės ženklas mokyklose ir VDU Žemės ūkio akademijos bei ugdymo įstaigų bendrystės simbolis. Kiekvienas didingos kilmės ąžuolas mokyklos kieme ne tik simbolizuos ryšį su žeme, gamta, bet ir teiks stiprybės kasdieniuose darbuose – ryžto didingų tikslų siekime. Dėkojame akcijos sumanytojams, VDU Žemės ūkio akademija atstovams už ąžuolus ir gimnazijai įteiktą kilmingų medžių pažymėjimą, gimnazijos direktorei Astai Sakalauskienei – už idėjos palaikymą ir visiems, prisidėjusiems prie tokios prasmingos akcijos! 

Autorius:
Sandra Vaičiulienė

Nuotraukos:
Sandra Vaičiulienė, Lilija Pleškienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos