Stebuklingus žodžius prisiminus

  • Paskelbta: 2021-04-26
  • Kategorija: Renginiai

Mokėjimas būti mandagiu ir kultūringu yra svarbi asmens savybė tiek mažam, tiek dideliam. Apie mandagius žodžius, kultūringą elgesį, pagarbą vienas kitam ir aplinkiniams, praėjusią savaitę mokiniams priminė gimnazijos socialinė pedagogė Giedrė. Ji vedė klasės valandėles 1–4 klasių mokiniams tema ,,Stebuklingi žodžiai“.

Personažo Pelėdos Lėdos pagalba vaikai klausė istorijos apie senelio ir anūko kelionę, jų atsidėkojimą upeliui, pasaką analizavo, prisiminė savo asmenines patirtis dėkojant vienas kitam ir gamtai. Pamokoje primintos ir etiketo taisyklės, kaip gražiai pasisveikinti ir padėkoti, atsiprašyti ir pagirti. 3–4 klasių mokiniai pamokoje išmėgino savo jėgas atsakinėdami į klausimus apie mandagumą. 1–2 klasių mokiniai atliko užduotis, kuriose turėjo nuspręsti, kokioje situacijoje ir kokį mandagumo žodelį tinka vartoti. 

Baigiantis pamokoms, visi klasių kolektyvai mokėjo paaiškinti, kodėl žodis ,,AČIŪ“ yra toks svarbus, gražus ir stebuklingas ne tik žmogui, bet ir lietuvių kalbai. Taip pat visi vieningai sutarė ne tik šį, bet ir kitus gražius žodelius, sakyti dažniau.

Autorius:
G. Šuminskaitė

Nuotraukos:
G. Šuminskaitė, A. Kizienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos