Raktas į sveikatą

  • Paskelbta: 2021-03-02
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 23 d. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Simona Šukė ir socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė pakvietė 6–9 klasių mokinius į nuotolinę viktoriną ,,Raktas į sveikatą“. Artėjant pavasariui daugumai žmonių trūksta vitaminų, jaučia nuovargį, trūksta energijos, todėl vaikams viktorinos pradžioje buvo primintos kelios kasdieninės taisyklės. Socialinė pedagogė dalinosi asmeniniais patarimais, kurie padeda kasdien jai jaustis žvaliai ir energingai.

Vėliau sveikatos specialistė Simona pakvietė vaikus prisijungti prie virtualios mokymosi aplinkos viktorinoms ,,Kahoot!“. Čia dalyviai turėjo atsakyti į klausimus apie vitaminus, sveiką gyvenimo būdą, subalansuotą mitybą. Už teisingus atsakymus mokiniai gavo taškus. Viktorinos pradžioje lyderės buvo 6 klasės mokinės Dangė ir Gabrielė, tačiau vėliau situacija visiškai pasikeitė. Po paskutinio klausimo paaiškėjo, kad trečią vietą užėmė 7 klasės mokinys Kornelijus, antrą vietą – 7 klasės mokinė Justina, o daugiausiai taškų ir lyderės poziciją laikė I g klasės mokinė Taja. Minėtiems mokiniams bus įteiktos dovanėlės iš Greenprints rėmėjų - užrašų knygelės ir visuomenės sveikatos biuro dovana - gertuvė.

Renginio pabaigoje, socialinė pedagogė Giedrė priminė, kad labai svarbu yra sportuoti, todėl pakvietė visus padaryti keletą lengvų pratimų. Energingai ir žvaliai nusiteikę, smagiai praleidę laiką, o kai kurie ir laimėję dovanėlių, išsiskirstė su mintimi, kad ateityje tokių renginių norėtųsi ir daugiau.

Autorius:
Socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė ir Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Simona Šukė

Nuotraukos:
Socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos