,,Kitokią savaitę" apibendrinus

  • Paskelbta: 2024-04-05
  • Kategorija: Renginiai
  • Emocinės paramos linija vaikams ir paaugliams ,,Vaikų linija" ir šiemet kvietė švietimo įstaigas atkreipti dėmesį į patyčių problemą. Raguvos gimnazija jau trečius metus išradingai pamini patyčių, tolerancijos, kitoniškumo ir socialinių emocinio ugdymo temas paskutinę kovo savaitę.
  • Trečius metus organizuotos ,,Kitokios savaitės"  tikslas - suprasti, kad galime išvaizda, mąstymu, supratimu, skirtis nuo kitų, bet tai nėra kliūtis būti mums visiems drauge, bendrai veikti, mokytis. Visa gimnazijos bendruomenė buvo skatinama išdrįsti būti kitokiems, būti drąsiems, nebijoti parodyti savo skirtumų. Tą galima buvo padaryti įsijungiant į ,,Kitokios savaitės" veiklas. Pirmadienį visa bendruomenė buvo skatinama ateiti į gimnaziją pasipuošus mėlynai, kadangi dar buvo minima ir vandens diena. Kovo 26 d., antradienį, savo daiktus į gimnaziją mokiniai ir mokytojai buvo skatinami atsinešti kuo originaliau. Ir išties - mokykliniai daiktai sukrauti buvo į krepšius, lagaminus, puodus, stalčius, batų dėžę ir net į plaktuvą! Taip išdrįsome ateiti į mokyklą be patogių ir įprastų kuprinių ar rankinių. Trečiadienį gimnazijoje vyravo sportinė dvasia. Į mokyklą buvo kviečiama ateiti ne su tvarkinga uniforma, kaip įprastai, o su treningais! Kai kam tai buvo nemažas galvos skausmas, o daugumai jaunuolių ši diena labai patiko. Kovo 28 dienos rytą pro gimnazijos duris ėjo Supermenai, princeses, balerinos, tigras, briedis, policininkai, studentas, karalienės, Pepė Ilgakojinė, plėšikai, Raudonkepuraitės ir kiti veikėjai, didvyriai, herojai. Šią dieną stengėmės būti herojai sau, negalvodami, ką pasakys kiti, nebandydami įtikti, patikti ar atrodyti kaip visi. Penktadienį nuo pat ryto lijo lietus, oras buvo mieguistas, todėl labai tiko šią dieną gimnazijoje dėvėti chalatus, pižamas ir šlepetes. Džiugu, kad ne tik mokiniai, bet ir mokytojai noriai įsijungė į akciją, noriai pozavo. 
  • Savaitei besibaigiant Raguvos gimnazijos bendruomenė jautėsi ne tik pasisėmusi gerų emocijų, bet ir labiau suprantantys vieni kitus, labiau vieningi, tolerantiškesni ir draugiškesni vieni kitiems. Akcijos metu nebuvo gautas nei vienas skundas dėl patyčių, smurto ar netolerancijos apraiškų gimnazijoje. 
  • Socialinė pedagogė Giedrė dėkoja sveikatos specialistei Simonai, visiems akcija palaikiusiems pedagogams, mokiniams ir jų tėvams. Tik būdami kartu mes esame vieningi ir stiprūs!

Autorius:
G. Šuminskaitė

Nuotraukos:
G. Šuminskaitė, S. Vaičiulienė, S. Šukė, A. Kizienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos