Pasaulinė vandens diena

  • Paskelbta: 2024-03-26
  • Kategorija: Renginiai

Raguvos gimnazija aktyviai pradėjo naująją savaitę paminėdami vandens dieną. Jau nuo ryto vaikai buvo kviečiami dalyvauti 10 dienų iššūkyje „Geriu vandenį“. Stebėti kiek per dieną išgeria stiklinių vandens.

Prisidėdami prie dienos, kiekvienas turėjo ateiti į mokyklą mėlynai apsirengęs. Per ilgąsias pertraukas vaikai dalyvavo užduotyje: sumėtyti kuo daugiau teniso kamuoliukų į  stiklines su vandeniu. Jėgas išbandė nuo mažiausio iki didžiausio bei mokytojai. Kiekvienas dalyvis gavo prizų ir vandens buteliukų, kuriuos dovanojo Panevėžio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir gimnazijos maitinimo tiekėjas „Sotega“.

Sveikatos specialistė Simona kartu su bibliotekininke Rasuole pagamino stendą „Ką renkiesi: sveika ir naudinga ar skanu, bet nesveika?“, prie kurio vaikai galėjo nusifotografuoti.

Vandens diena paskatino vaikus pamąstyti kokius gėrimus rinktis. Kadangi mokykloje vis dar yra taromatas, labai lengva pamatyti kokių gėrimų taros daugiausiai prikaupiama. Ir kaip bebūtų liūdna visgi paklausiausi gėrimai yra energetiniai, o vandens ar sulčių -  vienetai. 

Autorius:
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Simona Šukė, bibliotekininkė Rasuolė Rutkauskienė

Nuotraukos:
Simona Šukė, Rasuolė Rutkauskienė, Sandra Vaičiulienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos