Bendradarbiavimas su KTU

Šiandien mūsų gimnazijoje svečiavosi Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto (SHMMF) mokslinio tarptautinio Europos Komisijos tyrimų ir inovacijų programos Horizontas 2020 finansuojamo projekto „YouCount“ komandos narės: KTU SHMMF mokslininkė stažuotoja, „YouCount“ projekto mokslo darbuotoja dr. Paulina Budrytė ir KTU SHMMF mokslo administratorė, projekto jaunesnioji mokslo darbuotoja Audronė Pauliukevičiūtė.

Gimnazijos mokiniai dalyvavo projekto  veiklų tąsoje. „Jaunimo įgalinimas ir socialinių inovacijų bendrakūra bei politikos formavimas pasitelkiant jaunimo socialinį piliečių mokslą (YouCount)“ – tai tarptautinis projektas apie socialinės įtraukties kūrimą, panaudojant piliečių socialinį mokslą, kaip priemonę mobilizuoti jaunimui sprendžiant jiems aktualias socialines problemas ir kuriant priklausymo bendruomenei jausmą. Į šį projektą yra įsitraukusios įvairios ES valstybės (plačiau apie projekto tarptautiškumą galima rasti anglų kalba šioje pagrindinėje projekto svetainės nuorodoje: https://www.youcountproject.eu/about-the-project ).

Šiandien susitikime su IIIg klasių mokiniais įgyvendinta fokus grupės diskusija, mokiniai kviesti pasidalyti savo įspūdžiais apie dalyvavimą projekte, įvertinti projekto komandos veiklų stipriąsias ir tobulintinas sritis taip pat mokiniai tiesiogiai dalyvavo tyrimo veiklose kaip jaunieji tyrėjai teikdami ir koduodami „YouCount“ išmaniojoje programėlėje paskelbtus nuasmenintus duomenis apie jaunimo socialinę įtrauktį Panevėžio rajone, išbandydami mokslininko kasdienybei būdingas tyrimų, stebėjimo, diskusijų, požiūriu analizės veiklas.

Dėkojame projekto „YouCount“ komandos narėms  Paulinai Budrytei ir Audronei Pauliukevičiūtei už vertingą ir malonų bedradarbiavimą.

Norinčius įsijungti į mokslinio projekto „YouCount“ veiklas maloniai kviečiame susisiekti su komanda,

kontaktinis asmuo pasiteiravimui:

Audronė Pauliukevičiūtė („YouCount“ mokslo projekto jaunesnioji mokslo darbuotoja,).

Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultetas
A. Mickevičiaus St. 37 – 1109, LT-44244 Kaunas, Lietuva              

+370 614 54 535              

audrone.pauliukeviciute@ktu.lt              

Autorius:
Klasių veiklos kuratorė Lilija Pleškienė

Nuotraukos:
Kipras Vėbra, IIIg klasė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos