Komandos „Erasmus+“ KA2 projekto „Teisės. Aktyvus ...

  • Paskelbta: 2020-10-30
  • Kategorija: Renginiai

Gimnazijos bendruomenė drauge su Panevėžio rajono švietimo centru dalyvauja „Erasmus+“ KA2 projekte „Teisės. Aktyvus pilietiškumas ir pagyvenusių žmonių vaidmuo visuomenėje“. Tai ilgalaikis tarptautinis projektas, kuris tęsis iki 2022 metų. Projekto tikslas – Visuotinių teisių tema sukurti skirtingas kartas jungiantį tiltą. Senjorai kartu su kultūros darbuotojais ir mokiniais kurs pasakų lagaminus, metaforiškai perteiks tarptautinių pasakų turinį ieškodami jose pagrindinių teisių (pvz., teisė į mokslą, teisė į gyvybę). Projekto veiklos  jau vykdomos, dėliojami ir darbai.

Ieškodama profesionalų pagalbos projekto komanda kreipėsi į Ukmergės kultūros centro ,,Katino Murklio“ lėlių teatro darbuotojus, kurie turi pakankamai patirties lėlių kūrime ir spektaklių scenografijų kūrime. Suderinus susitikimo laiką nuvykome į Ukmergę, kur susipažinome su  teatro režisierėmis, dailininke ir scenografe Natalija ir Silvija. Profesionalių lėlininkių žinios ir turtinga kūrybiško gyvenimo patirtis mums atvėrė duris į paslaptingą lėlių teatro pasaulį. Nuo metodinės medžiagos iki galimybės paliesti lėles, jas tyrinėti, susipažinti su jų gamyba ir valdymu. Moterys geranoriškai dalinosi istorijomis, įspūdžiais, atsakinėjo į gausybę mūsų užduodamų klausimų.

Viešnagė buvo labai naudinga ir informatyvi. Iš mažų kūrybinių dirbtuvėlių išvykome pasisėmę pilnas saujas žinių ir gerų emocijų. Visą tai būtinai panaudosime vykdant ir tolesnes projekto veiklas.

Autorius:
Ina Kuodienė

Nuotraukos:
Ina Kuodienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos