Du susitikimai: su Tomu Dirgėla ir Aloyzu Vilimu

  • Paskelbta: 2020-10-20
  • Kategorija: Renginiai

Ketvirtokai su mokytoja Sandra Vaičiuliene buvo pakviesti atvykti į Panevėžio rajono savivaldybės viešąją biblioteką spalio 15 d. susitikti su rašytoju Tomu Dirgėla.Tai vienas iš projekto „Bibliotekos pasaka be sienų: Maminukų akademijos edukacijos“ renginys.

Susitikime populiarusis ir linksmasis vaikų rašytojas pasakojo apie savo bandymą kurti dar pradinėse klasėse. Sakė, kad jis visada mylėjo vaikus, jam patiko su jais žaisti. Ir kai Meilė Vaikams susitiko su Meile Kūrybai, gimė didelis noras rašyti. Renginio metu buvo pristatyta dar spaustuvės dažais kvepianti jo „Užkeiktoji pono Kuko knyga“. Vaikai klausėsi knygos ištraukos, dalyvavo konkurse ,,Pati baisiausia rūko pabaisa“ ir užvertė svečią klausimais. Juk smagu sužinoti, kokia iš parašytų knygų pati mieliausia, kiek laiko trunka sukurti knygą, ar patiko rašyti rašinėlius mokykloje, ar galėtų parašyti liūdną knygą… Visai nemėgstantiems skaityti autorius patarė kaip nors rasti širdžiai mielą knygą, perskaityti ir nuoširdžiai pasakyti, ar tikrai nepatiko. Spindinčios vaikų akys ir šypsenos, nesibaigiantys rašytojo šmaikštūs posakiai ir žaismingas bendravimas buvo visiems geros nuotaikos ir energijos užtaisas. Rašytojas patarė kuo daugiau laiko praleisti gamtoje, o ne prie kompiuterių ar telefonų.

Pasinaudoję rašytojo patarimais, ketvirtokai su mokytoja nusprendė dar stabtelėti prie atsinaujinusios „Ekrano“ marių pakrantės ir pasidžiaugti rudenėjančiu Panevėžiu. Apžiūrėjo naujai įrengtas poilsio zonas, išbandė vaikų aikštelėje pastatytus įrenginius ir pasidžiaugė gražiu vaizdu.

Tuo metu pro šalį ėjo regos negalią turintis vyriškis su lydinčiu asmeniu. Tai buvo Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos direktorius Aloyzas Vilimas. Jis užkalbino mūsų grupę. Tą dieną kaip tik buvo minima ,,Baltosios lazdelės diena“. Jis aprodė ir davė išbandyti aklųjų lazdelę, parodė Brailio raštu parašytą knygą, papasakojo, kaip rašoma Brailio raštu ir kas padeda akliesiems. Visiems mokiniams padovanojo po skirtuką ,,Brailio rašto abėcelė“. Tai buvo dienos netikėtumas! Mokiniai klausėsi su didžiule nuostaba, nes visa tai buvo dar nežinoma.

Susitikimai mokiniams buvo ne tik įdomūs, bet ir labai naudingi.

Autorius:
Mokytoja Sandra Vaičiulienė

Nuotraukos:
Mokytoja Sandra Vaičiulienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos