Skaitymo veiklų „virusas“ spalį

  • Paskelbta: 2020-10-28
  • Kategorija: Renginiai

Tarptautinis mokyklų bibliotekų mėnuo baigėsi. Nuvilnijo renginiai tarytum margaspalviai rudens lapai, palikdami pas mus gražius prisiminimus iš susitikimo, aktyvios veiksmo dienos, kūrybiškumo užsiėmimo, vakaronės bibliotekoje.

Pirmos klasės mokiniai nekantriai laukė vakaro bibliotekoje, tema Knyga ir mano jausmai. Mūsų su mokytoja Angele laukė naujas iššūkis – pirmokai! Temstant tėveliai į vakaronę savo  transportu atvežė pirmokėlius. Su visu būriu mokinių veiklą pradėjome maisto gaminimu. Jau tada degė noras sužinoti, ką gi veiksime. Pasisotinę vakariene persikėlėme į  biblioteką. Laikas tirpo, emocijos didėjo, išbandant jausmų namelį, inscenizuojant pasakas, atrandant lobį su žibintais tamsoje. Visko neišvardinsime, bet buvo nepaprastai smagu!

Antros klasės mokiniai dalyvavo  aktyvaus veiksmo pamokoje bibliotekoje. Žaidimai, užsiėmimai su knyga skatino pasukti galveles. Jiems labiausiai patiko žaidimai su abėcėle.

Su trečios klasės mokiniais  prisijungėme prie tarptautinio knygų skirtukų mainų projekto. Bibliotekoje su mokytoja Rūta pagaminome skirtukus, skirtus Kroatijai. Lauksime ir mes dovanų.

Ketvirtos klasės mokiniai kartu su mokytoja Sandra irgi svečiavosi bibliotekoje, kurioje jų laukė direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga. Pavaduotoja nepasakojo jiems apie mokyklos reikalus, o vedė kitokią kūrybišką pamoką. Pirmiausia buvo pristatyta išleista knygelė vaikams, pavadinimu „Linksmorijos“, vaikai uždavinėjo klausimus apie knygos rašymą ir leidybą. Pabendravę kibome į darbus. Vaikams buvo pasiūlyta kūrybinė veikla – pasipuošti gėrimo šiaudelius. Visi piešė, kūrė, margino ir fantazavo apie savo sraiges ir bitutes, kokios jos greitos ir kad galima padaryti su šiaudeliais vandens gėrimo lenktynes. Smagumėlis!

Taigi, spalio mėnesį gimnazijoje „sukosi“ skaitymo veiklų „virusas“, vienus pradinukus paveikdamas labiau, kitus mažiau, bet, tikimės, palikdamas teigiamas emocijas visiems dalyviams: tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Autorius:
Dalia Karaliūnienė, bibliotekininkė

Nuotraukos:
Dalia Karaliūnienė, bibliotekininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos