Tarptautinės mokinių turizmo technikos varžybos „Žygūnas 2023“

Gegužės 12–14 d. Bražuolės poilsiavietėje Lazdėnuose (Elektrėnų savivaldybė) vyko tarptautinės mokinių turizmo technikos varžybos „Žygūnas 2023“. Keturiose amžiaus grupėse – jaunių, jaunučių, vaikų ir pradinukų – dalyvavo 42 komandos iš Ukrainos, Latvijos ir Lietuvos. Raguvos gimnazijai atstovavo trys komandos: jaunučių, vaikų ir pradinukų.

Pirmą dieną vyko asmeninės turizmo technikos varžybos, kuriose jaunučių grupėje Eglė Dranickaitė ir Miražas Kupčinskas iškovojo antras vietas. Vaikų grupėje Tauras Kupčinskas ir Aleksandra Pupkova taip pat buvo antri, o Jonas Juška iškovojo trečią vietą. Puikiai pasirodė ir Raguvos pradinukai: Emilis Kizys ir Ugnė Silčenkaitė nugalėjo savo amžiaus grupėje, o Gabrielė Juškaitė ir Alanas Čiplys laimėjo antras vietas.

Šeštadienį vykusiose turistinio ralio varžybose Raguvos gimnazijos pradinukų komanda iškovojo pirmą vietą savo grupėje, o vaikų ir jaunučių komandos buvo trečios. Sekmadienį vykusiose komandinėse turizmo technikos varžybose jaunučių ir pradinukų komandos iškovojo pirmas vietas, o vaikų komanda užėmė antrą vietą.

Susumavus dviejų dienų rezultatus Raguvos gimnazijos pradinukai nugalėjo savo grupėje, o vaikai ir jaunučiai užėmė antras vietas.

Autorius:
Sigitas Žudys

Nuotraukos:
Sigitas Žudys

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos