Pavyzdžių, kaip tapti lyderiais, ieškojome Lietuvos Respublikos Prezidentūroje

Lyderystės būrelio, Mokinių parlamento ir gimnazijos administracijos atstovai šeštadienį apsilankėme Lietuvos Respublikos Prezidentūroje. Buvome išsikėlę tikslą ne tik pamatyti, kaip atrodo Prezidentūra, bet ir gauti patarimų, padėsiančių tapti lyderiais.

Dabartinė Prezidentūra – XIX a. vėlyvojo klasicizmo stiliaus dviaukščiai rūmai, kurie kartu su administraciniais pastatais iš Universiteto gatvės pusės bei parku sudaro vientisą uždarą ansamblį Vilniaus senamiestyje. Apžiūrėję reprezentacinių rūmų fasadą iš Simono Daukanto aikštės pusės, patekome į rūmus per įėjimą, esantį kairiajame rizalite.

Prezidentūroje mus pirmiausia patikrino apsaugos darbuotojai. Paskui ekskursiją vedė gidė Evelina. Klausėmės lakoniško ir nepaprastai įtaigaus pasakojimo apie visas Prezidentūroje esančias sales (turėjome galimybę keliose apsilankyti). Atmintyje išliko Žemėlapių, Derybų, Mėlynoji, Posėdžių ir Baltoji salės, Prezidento laukiamasis. Nustebino vaizdas, atsiveriantis pro Žaliosios salės langus – vienu metu galima pamatyti ir Gedimino pilį, ir Valdovų rūmus.

Gavome atsakymus į visus mums rūpėjusius klausimus. Tapti lyderiu nėra itin lengva, bet tikrai įmanoma.               

 

Autorius:
Lilija Pleškienė

Nuotraukos:
Inesa Vietienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos