6-oji naktis bibliotekoje, arba ne visada greitis lemia sėkmę

  • Paskelbta: 2021-11-25
  • Kategorija: Renginiai

Į aukštesniųjų klasių mokiniams šeštąkart organizuojamą renginį „Naktis bibliotekoje“ lapkričio 19 d. pakvietėme septintokus. Su bibliotekininke Dalia ir savo lietuvių kalbos mokytoja Rita jie naktinėjo antrą kartą.

Susėdę už stalo tradičiskai renginį pradėjome trumpa istorija – šįsyk mokyt. Rita perskaitė Bruno Ferero pasakojimą „Sąsiuvinukas“ (galite perskaityti čia: https://www.zarasuparapija.lt/2020/01/pasakojimas-sielai-sasiuvinukas).

O paskui trys komandos – Raudonoji, Mėlynoji ir Oranžinė – nėrė į veiklą: kūrė istorijas pagal paveikslėlius (tikrai juokingos pavyko!), dalyvavo estafetėse sporto salėje (ne kasdien išvysi, kaip strimgalviais puolama prie knygų, tad ir „avarijų“ įvyksta...), surengė fotosesiją su knyga (kelias nuotraukas įdedame), spėliojo, koks veikėjas ar autorius užrašytas ant kaktos (na, gerai, ant lapelio, užklijuoto ant kaktos), lenktyniavo, kas geriau orientuojasi bibliotekoje ir atidžiau skaito, o svarbiausia – visoje gimnazijoje patamsyje ieškojo „savo žodžių“ (teko iš rastų raidžių sudėti žodį, žodyne sužinoti reikšmę ir ją užrašyti). Kai jau ir šokiai, ir žaidimai nusibodo, sukritę į savo guolius pažiūrėjome filmą „Šuns tikslas“ ir, nors neketinome, paryčiui trumpam leidomės į miego karalystę... O rytą – pirmąkart! – organizatorės sulaukė kavos (laaabai skanios!).

Prieš išsiskirstydami aptarėme, kad ir ši naktis buvo ypatinga, kad norėsime šio renginio ir kitąmet. Išleidusios mokinius organizatorės  aptarėme, kad nors mokiniai, greičiausiai, daugiau skaityti nepradės (o gaila...), bet gerų emocijų ir bendravimo, bendradarbiavimo patirčių greitai neužmirš. Ir jei turėtume po tokį sąsiuvinuką, apie kokius pasakojama Ferero istorijoje, šį renginį tikrai visi įrašytume.

Autorius:
Rita Karpavičienė

Nuotraukos:
R. Karpavičienė, U. Pleškaitė ir kt.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos