Įgyvendintos stovyklos ,,Kuriu, keliauju, domiuosi“ veiklos

Nėra paslaptis, kad visi vaikai laukia vasaros ir atostogų, tačiau Panevėžio r. Raguvos gimnazijos mokiniai visuomet laukia ir stovyklos. Penktą kartą socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė organizavo ir savivaldybės lėšomis įgyvendino tęstinės gimnazijos projekto ,,Kuriu, keliauju, domiuosi“ veiklas.

Pradinių klasių mokiniai, suskirstyti į spalvų grupes, keturias dienas džiaugėsi dienine stovykla ir aktyviomis veiklomis. Mokiniai žaidė judriuosius ir loginius žaidimus, prisiminė praėjusios stovyklos veiklas žiūrėdami sukurtus video filmukus.

Nors pirmą stovyklos dieną dangus negailėjo lietaus, tačiau mažieji stovyklautojai tam buvo pasiruošę lankydamiesi pašilių stumbryne, ir drąsiai ėjo Pašilių stumbryno pažintiniu taku, stenduose atpažino miško gyvūnus ir paukščius, klausėmės miško garsų, grožėjosi gamta Krekenavos regioninio parko lankytojų centro kieme. Bistrampolio dvare mus pasitiko gražiausia 2021 m. Lietuvos ožka Ferinta bei kiti ūkio gyvūnai, kuriuos vaikai galėjo glostyti, maitinti.

Antrą stovyklos dieną mokinių grupė, susėdusi į mokyklinį autobusą, suko link turtingo Anykščių krašto. Čia, A. Baranausko ir A. Vienuolio - Žukausko memorialinio muziejaus Šeimyniškėlių piliakalnio istoriniame komplekse, gidė vaikams papasakojo, kaip buvo įkuriami piliakalniai, gyvenvietės, statomos pilys. Edukacija toliau tęsėsi pačių stovyklautojų praktine veikla: vaikai žaidė senovinius stalo ir lauko žaidimus, buvo mokomi šaudyti iš lankų, kautis kardu, pinti apyrankes. Po pikniko gamtoje, stovyklautojai vyko į gyvūnų ūkį ,,Anūkis", kur patyrė daug teigiamų emocijų gėrėdamiesi ūkio gyvūnais.

Trečioji diena buvo ne mažiau turininga, nes mokinių grupė aplankė Ukmergės kraštą. Su Ukmergės kraštotyros muziejaus gide, mokiniai dalyvavo edukacinėje ekskursijoje po miestą ieškodami pasislėpusių balandžių bei pažindami miesto istoriją. Suvalgę po porciją ledų, stovykla buvo tęsiama Ukmergės rajone įsikūrusiame Taujėnų dvare. Čia vaikai džiaugėsi sūpynėmis, apžiūrėjo skulptūras bei maitino ūkio gyvūnus.

Ketvirta dieninės stovyklos diena taip pat buvo puiki. Mėlynųjų komanda skubėjo į Biržų krašto muziejus „Sėla“, kur dalyvavo edukacijoje. Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su ginklai bei virtualiai juos išmėginti. Toliau diena buvo tęsiama žingsniuojant ilgiausiu Lietuvoje pėsčiųjų tiltu per Širvėnos užtvanka ir valgant ledus. Apžiūrėjus Astravo dvarą, toliau autobusas riedėjo link Eko Basų kojų tako, kur tikrai netrūko emocijų net ir didžiausiam pesimistui. Ketvirtą stovyklos dieną užbaigėme lankydami  Kirkilų apžvalgos bokštą, grožėdamiesi karstiniais ežerėliais, mėgaudamiesi saulutės spinduliais.

Toliau stovykla buvo tęsiama statant palapines Sandros ir Valdo Vaičiulių sodybos kieme. Įsikūrę ir aptarę stovyklos su nakvyne taisykles, stovyklautojai ėjo į žygį po Raguvos miestelį. Nors atstumas ir nebuvo ilgas, tačiau grįžę į stovyklavietę skubėjo valgyti ant laužo keptas dešreles. Stovykla buvo aktyvi veiklomis, todėl mokiniai turėjo dalyvauti Talentų šou, vyko diskoteka, naktinis kino seansas, kūrybinės dirbtuvės, veiklų aptarimas. Nors lietus šiek tiek sušlapino palapines, tačiau tai netrukdė įgyvendinti visą suplanuotą stovyklos programą ir, stovyklos vadovėms gimnazijos socialinei pedagogei Giedrei Šuminskaitei bei visuomenės sveikatos priežiūros specialistei Simonai Šukei, palinkėjus visiems geros vasaros, užbaigti stovyklą ,,Kuriu, keliauju, domiuosi“.

Dėkojame stovykloje dirbusiems mokytojams, mokinių tėvams bei Panevėžio rajono savivaldybei už projekto finansavimą.

Autorius:
G. Šuminskaitė

Nuotraukos:
G. Šuminskaitė, S. Vaičiulienė, S. Šukė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos