Penktokai įsitraukia į „Erasmus+“ KA2 projektą

Raguvos gimnazijos penktokai su auklėtoja Sandra Vaičiuliene ir istorijos mokytoja Rasa Pranckevičiene buvo pakviesti įsitraukti į „Erasmus+“ KA2 projektą „Teisės. Aktyvus pilietiškumas ir pagyvenusių žmonių vaidmuo visuomenėje“. Šio projekto tikslas – visuotinių teisių tema sukurti skirtingas kartas jungiantį tiltą. Senjorai kartu su kultūros darbuotojais ir mokiniais kuria pasakų lagaminus, perteikia pasakų turinį ieškodami jose pagrindinių teisių. Tai teisė į mokslą ir teisė į gyvybę.

Istorijos pamokų metu penktokai aiškinosi ir aptarė vaiko teisių konvencijos santraukas. Daugiausia dėmesio skyrė TEISEI Į ŠVIETIMĄ,  TEISEI Į VARDĄ IR PILIETYBĘ, TEISEI PRAKTIKUOTI SAVO KULTŪRĄ, KALBĄ IR RELIGIJĄ, TEISEI Į ASMENS ORUMĄ, LAISVĘ, NELIEČIAMUMĄ. Klasės valandėlių metu skaitė lietuvių liaudies pasaką ,,Kuršiukas“, ją analizavo, diskutavo, ko ji pamoko ir ko iš jos galima pasimokyti.

  Gegužės 11 dieną buvo suorganizuotas susitikimas su TAU Raguvos fakulteto dekane Irena Sabaliauskiene ir Raguvos kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro studijos ,,Šypsena“ artistais bei jų vadove Ina Kuodiene. Mokiniai pasakojo, kodėl jiems patinka pasakos, kas jiems pasakas sekė ar skaitė, kuo jos yra jiems svarbios. Artistai pristatė lietuvių liaudies pasaką „Kuršiukas“ ir jos personažus – lėles. Vaikai taip pat dalyvavo pasakoje, pagelbėjo lėlėms spręsti iškilusius klausimus. Pasakojo, kaip jie elgtųsi būdami vienų ar kitų personažų vietoje ir ko galima išmokti iš pasakų. Susitikimo metu buvo atskleista, kad kiekvienas gali būti kūrėjas, pasakų ir istorijų sekėjas, juk prisidengęs lėle įgyji tarsi daug daugiau galių ir drąsos. Atradus pasakų pasaulį galima patirti labai įdomių nuotykių, sužinoti naujų dalykų ir juos pritaikyti kasdieniame gyvenime.

  Penktokai ir jų mokytojos džiaugiasi turėję galimybę dalyvauti „Erasmus+“ KA2 projekte ir nuoširdžiai dėkoja Irenai Sabaliauskienei, Inai Kuodienei ir jaunimo teatro studijos ,,Šypsena“ aktoriams.

Autorius:
Sandra Vaičiulienė

Nuotraukos:
Sandra Vaičiulienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos