Patirtis po mokymų

  • Paskelbta: 2022-08-29
  • Kategorija: Konkursai

Vidurvasarį paskelbus 2022 metų Mokyklų edukacinių erdvių konkurso rezultatus, džiugios žinios sulaukė dvi Panevėžio rajono ugdymo įstaigos. Ugdymo įstaigų atstovai buvo kviečiami dalyvauti  mokymuose ,,Edukacinių erdvių kūrimo patirtys Lenkijos, Vokietijos ir Čekijos visuomeninėse ir viešose aplinkose, saugomose teritorijose, gamtinis ir ekologinis ugdymas jose“.

Trisdešimt geriausių ugdymo įstaigų atstovų, tarp kurių ir aš, Panevėžio raj. Raguvos gimnazijos atstovė Giedrė Šuminskaitė, rugpjūčio 8 - 12 dienomis leidomės į kelionę. Susipažinę autobuse, ilgoje kelionėje per Lenkiją, gavome užduočių, dalinomės patirtimi, pristatėme kiekvienas savo ugdymo įstaigą, pabrėždami jos išskirtinumą ir unikalumą, edukacinių erdvių išplėtojimą.

Kelionės metu aplankėme Lenkijos miesto Vroclavo universiteto botanikos sodą, Vokietijos Drezdeno botanikos sodą, sėmėmės edukacinių idėjų Drezdeno Higienos muziejuje, susipažinome su senamiesčių architektūros paveldu, kultūros vertybėmis. Taip pat žavėjomes gamtos unikalumu Saksonijos Šveicarijos nacionaliniame parke Vokietijoje bei vienu seniausiu draustiniu Čekijoje dar vadinamu “Čekijos rojumi”, tyrinėjome augalus Libereco botanikos sode Čekijoje.

Sukdami link namų klausėme Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro gamtinio ir ekologinio ugdymo skyriaus vedėjo Almanto Kulbio, metodininko bei konkurso koordinatoriaus Tomo Pociaus, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo ir aplinkos skyriaus Aplinkos apsaugos ir želdinių tvarkymo poskyrio ekologės Dr. Onos Motiejūnaitės vertingų paskaitų, patarimų į ką atkreipti dėmesį kūrybiškai plėtojam ugdymo įstaigų edukacines erdves.

Kelionėje sutikti draugiški ir nuoširdūs žmonės, kurie noriai dalinosi patirtimi, įžvalgomis, aplankytos išskirtinio grožio vietovės, neįkainuojami kelionės organizatorių mokymai bei patirtys liks prisiminimuose ilgam, o grįžus į darbus leis tobulėti ir kurti ugdymo įstaigų edukacines erdves dar išskirtines, jaukesne ir patrauklesnes įstaigų bendruomenėms.

Autorius:
G. Šuminskaitė

Nuotraukos:
A. Kivarienės, I. Ruškės, O. Motiejūnaitės, G. Šuminskaitės, S. Neifacho

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos