Baigiamasis projekto renginys Žirgo metams paminėti

  • Paskelbta: 2023-12-08
  • Kategorija: Renginiai

Raguvos gimnazijos 1-4 klasių mokiniai kartu su logopede, spec. pedagoge Vida Valiukiene, tikybos mokytoja Laura Malinauskiene ir muzikos mokytoja Kotryna Juškaite vykdė projektą ,,Žirgas lietuvių tautosakoje ir papročiuose“, skirtą 2023-iesiems Žirgo metams paminėti. Vaikai rinko ir aiškinosi lietuvių liaudies patarles, mįsles, skaitė pasakas, mokėsi dainų ir žaidimų apie žirgus, arklius. O gruodžio 6, nuo seno vadintą Arklių diena ir kalendoriaus lapelyje pažymėtą šv. Mikalojaus (arklių globėjo) vardadieniu, visi rinkosi į baigiamąjį projekto renginį.

Logopedė Vida dar kartą priminė, kad lietuvį su žirgu ar arkliu sieja tūkstantmečių istorija. Ir tėvynę ginant, ir ūkio darbus nuveikiant, ir pramogaujant šventėse – visur kartu. Mokytoja Laura vaizdžiai papasakojo apie krikščionybėje arklių ir arklininkų globėju laikomą Šv. Mikalojų, būtent jo vardo diena paskelbta Arklių diena. Gimnazijos teatro menėje skambėjo mokytojos Kotrynos išmokytos lietuvių liaudies dainos. Mokiniai sekė pasakėles, minė mįsles, skaitė ir aiškino patarles, atsakinėjo į klausimus  apie arklius. Renginio metu vaikai pildė klasės prizinį fondą iš naminių avižinių sausainių. Už teisingus atsakymus ar gražius pasirodymus į indą įkrisdavo sveikuoliškų sausainių.

Smagiai ir darniai praėjo renginys, nuspalvintas didžiųjų žiemos švenčių laukimo nuotaika. Projekto organizatorė Vida nuoširdžiausiai dėkoja mokytojams Rūtai Juškienei, Algirdui Rutkauskui, Daivai Zakarauskaitei, bibliotekininkei Rasuolei Rutkauskienei už pagalbą organizuojant renginį.

 

Autorius:
Vida Valiukienė

Nuotraukos:
Daiva Zakarauskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos