Pirmoji mano „Naktis bibliotekoje“

  • Paskelbta: 2023-11-27
  • Kategorija: Renginiai

                                      

Lapkričio 24 d. vakare į gimnaziją susirinko trylika smalsių, smagiai nusiteikusių I g ir II g kl. mokinių. Taisyklės visiems buvo aiškios, tad nuo 18 val. visi be raginimo kibo prie įsikūrimo darbų.

Renginys  „Naktis bibliotekoje“  prasideda visiems susėdus prie jaukaus stalo.  Lietuvių k. mokytoja Rita Karpavičienė pasveikino susirinkusius, perskaitė įsidėmėtiną Bruno Ferrero pasakojimą. Vėliau, mokytojos paraginti, visi pasisakėme,  kodėl čia esame, kelintą kartą, kokie lūkesčiai. Daugumai dalyvių tokia naktis jau ketvirta ar trečia, mokytojai – jau nesuskaičiuojama, o man  tai – nauja patirtis. Tad šį kartą buvau daugiau smalsi stebėtoja.

Po trumpos įžangos persikėlėme į biblioteką. Gimnazistai renginiui buvo pasiruošę iš anksto:  pasiskirstę komandomis, sugalvoję užduočių:  viktoriną, sukurti eilėraštį  iš pabirusių žodžių,  tamsiuose mokyklos koridoriuose pasišviečiant vien prožektoriais surasti paslėptus daiktus ir kt. O kiek smagių kūrybinių, muzikinių užduočių buvo paruošusi mokytoja! Laikas tirpte ištirpo. Nė minutės nenuobodžiaudami nepastebėjome, kad jau 6 val. ir laikas žiūrėti filmą...

Ryte, kad ir pavargę, nes mažai miegoję, o kai kurie ir visai nemiegoję, prie pusryčių stalo aptarėme, kaip praėjo naktis ir ar išsipildė lūkesčiai. Visi vieningai pritarė, kad tai pats įdomiausias, smagiausias renginys iš mokykloje vykstančių renginių.

O aš galiu pasidžiaugti ir pasakyti, kad mūsų mokiniai kūrybingi, išradingi, draugiški, sumanūs, linksmi, smalsūs! Ačiū Jiems ir mokytojai Ritai už įsimintiną renginį.

 

                                                                                                                      

Autorius:
Rasuolė Rutkauskienė

Nuotraukos:
Rasuolė Rutkauskienė, Rita Karpavičienė, Urtė Pleškaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos