Sveikatos ABC

  • Paskelbta: 2023-03-20
  • Kategorija: Renginiai

Vasario mėn. Raguvos gimnazijoje vyko prevenciniai ,,Sveikatos ABC" užsiėmimai pradinukams. Atsižvelgdami į Žemės ūkio ministerijos raginimą skirti daugiau dėmesio vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimui vaikų ugdymo įstaigose, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Simona Šukė ir socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė vedė užsiėmimus. 

Kiekviena komanda gavo po keturias užduotis: sugalvoti ir pristatyti savo komandos pavadinimą susijusį su sveikata, pristatyti taisykles, kurios padeda mūsų organizmo sveikatinimui, sukurti mįslę apie vaisius ar daržoves. Paskutinė užduotis buvo pati sudėtingiausia ir įdomiausia, kadangi reikėjo užrištomis akimis atspėti maisto produktą bei papasakoti ar jį sveiką valgyti ir kodėl. Vaikai buvo drąsūs, puikiai išlavinę savo skonio receptorius, nors kai kurie produktai privertė pasukti galvą, kas tai galėtų būti. Geriausia komanda buvo apdovanota visuomenės sveikatos biuro dovanomis, kurias įteikė sveikatos specialistė Simona. Pamoka baigėsi ,,Ąžuolo mankšta" bei atliktais fiziniais pratimais.

Vaikai užsiėmimo metu papildė savo turimas žinias naujomis, pasikartojo turimas. Kadangi mokykloje yra įdiegtas švediškas stalas, mokiniai pažadėjo ne tik įsidėti daržovių į lėkštę, bet ir jas valgyti, nepamiršti gerti vandens, o užkandžiams pasirinkti vaisius bei pieno produktus. Vaikai drauge nutarė, kad saldumynus valgys vieną kartą per savaitę bei dalinantis su draugais ar šeimos nariais. Toks susitikimas su mokiniais priminė apie mokykloje esančią vaisių ir daržovių skatinimo programą.

Autorius:
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Simona Šukė ir socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė

Nuotraukos:
Simona Šukė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos