Šeštokai ir antrokai startuoja su „Draugoteka“

  • Paskelbta: 2023-02-15
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 6 d. Raguvos miestelio bibliotekininkas Dainius Eigirdas pakvietė Raguvos gimnazijos šeštokus ir antrokus, su auklėtoja Sandra Vaičiuliene, į susitikimą - edukaciją su lektoriais Valdemaru Liudvinavičiumi ir Lida Žukauskaite. Jie linksmai ir išradingai pristatė mokiniams kaip prasmingai, naudingai, kokybiškai praleisti laisvalaikį 10–15 metų vaikams ir paaugliams siūlo Panevėžio apskrities bibliotekos. Susitikimo dalyviai buvo pirmieji, kurie startavo „Draugotekoje“. Tai nemokama nauja, inovatyvi mobilioji programėlė, pritaikyta „Android“ ir iOS operacinių sistemų mobiliesiems įrenginiams. 

Apie ką yra „Draugoteka“? Bibliotekos erdvėse žaidėjas sutinka penkis nepažįstamus paauglius – skirtingų pomėgių, įpročių, būdo, patirčių turinčius Joną, Klaudiją, Luną, Saulę ir Eliją. Jo užduotis – susidraugauti su jais ir surinkti kuo daugiau tikrą draugystę žyminčių širdelių. Nepažįstamieji, tapdami žaidėjo draugais, pasakos savo istorijas, kaip sprendė sunkias gyvenimo problemas, kaip suprasti svarbius dalykus padėjo (ir kokios konkrečiai) knygos. 

Taip „Draugoteka“ atliks ir terapinę funkciją – nepamokslaudama, neįkyriai vaikui ar paaugliui parodys, kaip ir kur gali ieškoti pagalbos, atsakymų į rūpimus klausimus. 

Susitikimo metu visi drauge žaidė, diskutavo, juokavo ir liko susižavėti nauja programėle. Bibliotekininkas Dainius pristatė Raguvos miestelio bibliotekos naujovę - ,,Knygomatą“. 

Dalyviai visi liko patenkinti ir nuoširdžiai dėkoja bibliotekininkui Dainiui ir lektoriams Valdemarui bei Lidai.   

Autorius:
Sandra Vaičiulienė

Nuotraukos:
Sandra Vaičiulienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos