Antrokų ir trečiokų edukacinė išvyka į Jotainius

  • Paskelbta: 2023-03-01
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 27 dieną gausaus būrys Raguvos gimnazijos antrokų ir trečiokų su mokytojomis Sandra Vaičiuliene ir Angele Kiziene vyko į Panevėžio rajono, Jotainių padalinį. Visus linksmai su muzika pasitiko padalinio vadovė Agnė Leleivienė ir meno vadovas Remigijus Sutkus.

Mažiesiems lankytojams buvo pristatyta Jevgenijos Malinauskienės lėlyčių kolekcija. Senjorė Jevgenija lėlių vaikystėje per gimtadienius negaudavo, o dabar tokių dovanų sulaukia kiekvienąkart. Kolekcininkė, jausdama nostalgiją vaikystei, kai negalėjo turėti puošnių lėlių, jas ėmė pirkti būdama suaugusi. Taip moters pomėgis virto į įspūdingą jų kolekciją – lėles perka iki šiol, net ir būdama senjorė. Mokiniai apžiūrėjo kolekciją, kiekvienas išsirinko labiausiai patikusią lėlę. Stebėjosi lėlyčių veidų išraiškų įvairove, drabužėlių spalvingumu. 

Vėliau meno vadovas Remigijus Sutkus visus dalyvius pakvietė į edukaciją. Jos metu buvo pristatyti lietuvių liaudies tradiciniai ir pasaulio instrumentai. Talentingas meno vadovas Remigijus sugebėjo per trumpą laiką iš atvykusių svečių suburti nuostabiausią lietuvių liaudies kapelą ,,Linksmučiai". Mokiniai ir mokytojos grojo pasirinktais instrumentais ir iš visos širdies. Kapelos dalyvių žingeidumas, muzikalumas, noras groti nustebino vadovą ir visus pakvietė tęsti veiklą drauge. 

Laikas prabėgo labai greitai, nes visiems buvo linksma, įdomų ir nauja. Dalyviai dėkoja Jotainių padalinio vadovei Agnei ir meno vadovui Remigijui už puikų priėmimą, užimtumą ir gerą nuotaiką.

Autorius:
Sandra Vaičiulienė, Angelė Kizienė

Nuotraukos:
Sandra Vaičiulienė, Angelė Kizienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos