Solidarumo bėgimas Raguvos gimnazijoje

  • Paskelbta: 2022-11-16
  • Kategorija: Renginiai

Solidarumo bėgimas – tai jau 9-ąjį gimtadienį švenčianti organizacijos „Gelbėkit vaikus“ socialinė iniciatyva, kiekvienais metais sulaukianti vis daugiau visuomenės ir mokyklų dėmesio. Šio bėgimo misija – pasaulį daryti geresnį, skatinant solidarumą ir renkant paramą tiems, kam jos labiausiai reikia. 

Šiais metais, spalio 7 dieną, prie šio bėgimo organizavimo jungiasi ir Raguvos gimnazijos pradinukai, 6 klasės mokiniai su mokytojomis Rūta Juškiene, Sandra Vaičiuliene, Angele Kiziene, Jūrate Eigirdiene, Simona Arzimanova ir bibliotekininke Dalia Karaliūniene. Šio projekto tikslas – diegti moksleiviams solidarumo bei empatijos vertybes ir raginti susimąstyti apie vaiko teises Lietuvoje bei visame pasaulyje. Solidarumo bėgime dalyviai ieško rėmėjų, sutinkančių vaikams paaukoti pasirinktą sumą už kiekvieną bėgiko nubėgtą simbolinį Solidarumo kilometrą. Bėgimo metu mokytojai fiksuoja kiekvieno moksleivio nubėgtą atstumą. Vaikai dėl kilnių tikslų skatinami nubėgti kuo daugiau ir pasiekti savo asmeninį bėgimo rekordą. Solidarumo bėgimas vertingas ne tik dėl surinktų lėšų, bet ir todėl, kad vaikus mokome būti geresnius, tolerantiškesnius ir nuo mažens padėti aplinkiniams. 

Bėgimo registracijos metu visi dalyviai gavo bėgiko kortelę, kurioje buvo pažymėti rėmėjai ir jų paramos suma. Trumpą, tačiau efektyvų apšilimą prieš bėgimą pravedė mokytoja Simona Arzimanova. Bėgo ir mokiniai, ir mokytojos. Patys greičiausi buvo: 1 kl. mok. Šarūnas Šeštokas, 2 kl. mok. Dileta Bogačionkaitė, 3 klasės – Alanas Čiplys, 4 klasės – Ugnė Silčenskaitė, 6 klasės – Danas Džiuvė. 

Surinkta 209,78 eurų paramos suma perduota organizacijai „Gelbėkit vaikus“. Didžiuojamės visais renginio bėgikais, jų fiziniu aktyvumu, supratingumu ir nuoširdžia parama. Bėgikams buvo įteikti diplomai ir ,,vitaminų davinys“ (mandarinai), o mokytojoms - padėkos raštai. 

Socialinės iniciatyvos Raguvos gimnazijoje organizatorės Sandra Vaičiulienė, Angelė Kizienė ir Simona Arzimanova nuoširdžiai dėkoja visiems dalyviams už paramą, toleranciją, aktyvumą ir gerą nuotaiką.


 

Autorius:
Sandra Vaičiulienė

Nuotraukos:
Sandra Vaičiulienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos