Šalies mokinių turizmo technikos varžybos „ŽYGŪNAS 2021“

  • Paskelbta: 2021-06-02
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 28–30 d. Bražuolės poilsiavietėje Lazdėnuose (Elektrėnų savivaldybė) vyko šalies mokinių turizmo technikos varžybos „Žygūnas 2021“. Tai buvo pirmosios varžybos po septynių mėnesių pertraukos, į kurias susirinko 15 komandų iš Vilniaus, Panevėžio, Kėdainių, Kaišiadorių ir Panevėžio rajono. Raguvos gimnazistai varžėsi pradinukų ir jaunučių grupėse.

Pirmą dieną vyko asmeninės turizmo technikos varžybos, kuriose jaunučių grupėje Miražas Kupčinskas nugalėjo visus savo varžovus ir iškovojo pirmą vietą. Pirmą vietą vaikų grupėje iškovojo Dangė Kupčinskaitė, o Eglė Dranickaitė buvo antra. Puikiai pasirodė ir Raguvos pradinukai: antrą vietą iškovojo Tauras Kupčinskas, o trečią vietą Domininkas Kuoja.

Šeštadienį vykusiose turistinio ralio varžybose Raguvos gimnazijos jaunučių komanda iškovojo pirmą vietą savo grupėje. Pradinukų pirmoji komanda užėmė antrą, o antroji komanda – trečią vietą.

Sekmadienį vykusiose komandinėse turizmo technikos varžybose jaunučių komanda užėmė antrą vietą, pradinukų antroji komanda nugalėjo savo grupėje, o pirmoji užėmė trečią vietą.

Susumavus dviejų dienų rezultatus Raguvos gimnazijos jaunučiai (Miražas Kupčinskas, Eglė Dranickaitė, Dangė Kupčinskaitė, Gabrielė Padelevičiūtė) iškovojo antrą vietą. Šioje grupėje nugalėjo Vilniaus jaunųjų turistų centro komanda „Žygūnietis“.Pradinukų grupėje nugalėtoja tapo taip pat VJTC „Žygūnietis“, antrą vietą užėmė Raguvos gimnazijos antroji komanda (Titas Kizys, Titas Acevičius, Danas Džiuvė, Emilis Kizys), o trečią – Raguvos gimnazijos pirmoji komanda (Tauras Kupčinskas, Domininkas Kuoja, Justas Mulevičius, Algirdas Kaminskas).

Kūno kultūros vyr. mokytojas Sigitas Žudys

Autorius:
Sigitas Žudys

Nuotraukos:
Sigitas Žudys

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos