Sveikata visus metus 2022

Baigėsi 2022 m. projektinė veikla „Sveikata visus metus“. Projekto tikslas - padėti vaikams įgyti bendrą sveikatos suvokimą, išsiugdyti sveikatai naudingus gebėjimus, įpročius bei nuostatas, atsakomybę už savo ir kitų sveikatą, paskatinti juos rinktis sveiką gyvenimo būdą. Komandos pagal pateiktą temą, remdamosi savo patirtimi bei informacija, gauta iš tėvų, mokytojų, kitų šaltinių, kiekvieną mėnesį įgyvendindavo kūrybinius iššūkius.

Raguvos gimnaziją atstovavo dvi komandos 3 kl. mokiniai su auklėtoja Angelė Kiziene ir kūno kultūros mokytoja Simona Arzimanova ir antroji komanda IV g. kl. pavadinimu „Neandartiolai“. Pastariesiems talkino socialinė pedagogė Giedrė Šuminskaitė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Simona Šukė. Užduočių atlikimui vaizduotės netrūko. Buvo kuriami plakatai, informaciniai vaizdo siužetai, nuotraukų koliažai, smagūs, paskatinantys veikti filmukai kuriuose dalyvavo patys mokiniai. Temos įvairiausios pvz.: „Švara – sesutė, sveikata – motutė“, „Nuo pažinimo- sveikatos link“, „Jei gali svajoti apie tai, gali ir padaryti“. Kiekvieną mėnesį komisija išrinkdavo mėnesio geriausius. Galima pasidžiaugti, kad Raguvos gimnazijos „Neandartiolų“ komanda pateko tarp geriausių lapkričio mėn., o 3 kl. pateko gruodžio mėn.

Užduotys suartino klasę, paskatino įjungti vaizduotę, sugalvoti kaip atspindėti temą ir tinkamai ją pateikti visuomenei.

Autorius:
Simona Šukė

Nuotraukos:
Simona Šukė, Angelė Kizienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos