Projektas ,,Mažieji girininkai“

Respublikinis pradinių klasių ir darželių projektas „Mažieji girininkai“, prasidėjęs dar sausio mėnesį, balandžio 29 dieną baigėsi. Šį projektą organizavo Panevėžio rajono Raguvos gimnazijos pradinių klasių mokytojos: pirmos klasės – Sandra Vaičiulienė, antros klasės – Angelė Kizienė, ir Raguvos lopšelio-darželio ,,Skruzdėliukas“ ,,Pelėdžiukų" grupės mokytoja Regina Vaičiulienė. Idėja suburti bendram tikslui pedagogėms pasirodė labai patraukli, todėl sumanyta daug įvairių ir išskirtinių veiklų visiems projekto dalyviams.

Projekto metu dalyviai susipažino su girininko profesija, lankėsi Anykščių rajono Troškūnų girininkijoje, kur susitiko su girininku Valentinu Černiausku. Vyko į Alančių mišką, ten dalyvavo edukacinėje programoje su medžiotojais Tomu Mulevičiumi ir Valdu Vaičiuliu. Gamino lesyklėles, o vėliau ir inkilus. Varžėsi Raguvos gimnazijos socialinės pedagogės organizuotoje viktorinoje. Su bibliotekininke Dalia Karaliūniene analizavo ,,Raudonąją knygą“ ir aiškinosi jos naudą. Dalyvavo akcijose ,,Darom“ ir „1000 ąžuolų Lietuvos mokyklose“. Vaikai piešė, kūrė, aiškinosi, dainavo, entuziastingai domėjosi girininko profesija, tyrė miško augmeniją ir gyvūniją.

Baigiamajame renginyje buvo prisiminti nuveikti visi darbai, pasidžiaugta pasiektais rezultatais ir dar kartą visi pabuvo vienminčių draugijoje. Šventės dalyviai pasisėjo po Karališkąjį ugniamedį ir pažadėjo – jei medelius pavyks užauginti, kitais metai pasodins UGNINĮ MIŠKĄ.

Renginys baigėsi fejerverkais ir ,,Voveraitės“ dovanoto torto skanavimu. Visi pasidžiaugė puikiu projektu ir tikisi, kad šios veiklos paskatins mokinius tinkamai saugoti, rūpintis ir tyrinėti mus supančią gamtą. Projekto organizatorės nuoširdžiai dėkojo prisidėjusiems darbais ir idėjomis: bibliotekininkei Daliai Karaliūnienei, gimnazijos socialinei pedagogei Giedrei Šuminskaitei, muzikos mokytojai Kotrynai Juškaitei, darželio ,,Skruzdėliukas“ muzikos vadovei Kristinai Juškienei. Tarė AČIŪ gimnazijos administracijai už palaikymą bei paskatinimą ir toliau bendradarbiauti.

Autorius:
Sandra Vaičiulienė

Nuotraukos:
Sandra Vaičiulienė, Angelė Kizienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos