Išskirtinės pamokos dvyliktokams

  • Paskelbta: 2021-10-14
  • Kategorija: Renginiai

Mes, dvyliktokai,  saulėtą spalio 7 d. per literatūros pamokas su mokytoja Rita Karpavičiene išvykome į  Vadoklius. Gražioje Vadoklių bažnyčioje klausėmės kunigo Ričardo Banio pasakojimo apie kunigavimą, kunigų gyvenimą, juos ištinkančias krizes. Pas dvasininką keliavome ne be reikalo – jo pasakojimą siejome su literatūros pamokose analizuojamu Vinco Mykolaičio-Putino romanu „Altorių šešėly“. 

Kunigas trumpai papasakojo apie savo „kelionę“ į kunigystę. Jis plačiau paaiškino apie kunigus ištinkančias krizes. Jo dėka supratome, kad kunigo gyvenime dauguma krizių kyla iš vienišumo, o su juo reikia išmokti susigyventi. Iš pokalbio išsinešėme kitokį požiūrį į kunigo gyvenimą, jo tarnystę Dievui, todėl kitaip ėmėme vertinti ir V. Mykolaičio-Putino romano pagrindinio veikėjo poelgius ir pasirinkimus. Susitikime taip pat palietėme ir šiais laikais kunigų luomą drebinančius skandalus. Kunigas Ričardas mums patvirtino vieno romano veikėjo, vikaro Ramučio, žodžius, kad „ką padarė pasauliškis – tai  jo vieno dalykas, bet ką padarė kunigas – eina į visos Bažnyčios sąskaitą“. Iš kunigo taip pat gavome įvairių knygų rekomendacijų! 

Itin nuoširdus ir atviras pokalbis su Vadoklių kunigu paliko didelį įspūdį. Apsikeitę dovanomis, nuoširdžiai padėkoję už šiltą priėmimą, pilnomis galvomis šviežių minčių išvykome namo.

Autorius:
Ema Leonavičiūtė

Nuotraukos:
Fausta Skaržauskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui