Edukacinė išvyka link Krekenavos

  • Paskelbta: 2023-10-05
  • Kategorija: Renginiai

Gražų paskutinį rugsėjo penktadienį gimnazijos 5 ir IIg klasių mokiniai vyko į edukacinę išvyką. Edukacijos tikslas - pažinti  savo kraštą, gamtą, tradicijas ir ugdyti bendrystę, empatiją, pajudėti gamtoje.

Ryte mokyklinis autobusas pajudėjo link Krekenavos regioninio parko. Pirmiausia stabtelėjo prie legendomis ir įvairiomis pasakomis apipinto Upytės piliakalnio dar vadinamu Čičinsko kalnu. Visi turėjo užlipti į piliakalnį, susipažinti su legenda, apeiti ratą pažintiniu taku. Toliau autobusas judėjo link Krekenavos regioninio parko lankytojų centro. Čia apžiūrėję ekspoziciją, susipažino su tautinėmis juostomis. Ne visi drąsiai, bet dauguma mokinių įveikė Krekenavos bokšto laiptelius nuo kurio atsivėrė nuostabiai rudeniška gamtos panorama. Praėję gamtos pojūčių taku palei Nevežį, pasisupę, apžiūrėję Krekenavos Švč. Mergelės Marijos ėjimo į dangų bažnyčią autobusas su gerai nusiteikęs raguviškiais suko link namų.

Nors pradžioje mokiniai vieni kitų draugyste per daug nesužavėjo, tačiau pamažu susidraugavo, vieni kitiems pagelbėjo ir rado bendrų temų pokalbiams.

Autorius:
G. Šuminskaitė

Nuotraukos:
G. Šuminskaitė, P. Grajauskas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos