Mus vienija draugystė

  • Paskelbta: 2023-03-30
  • Kategorija: Renginiai

Penktadienį, gimnazijos 5 klasės mokiniai Pijus, Elzė, Danielė ir Julius su socialine pedagogė Giedre, svečiavosi Panevėžio kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinėje mokykloje. Čia vyko rajono mokyklų renginys Sąmoningumo mėnesiui paminėti ,,Mus vienija draugystė". Renginį vedė Panevėžio rajono švietimo centro Pedagoginės psichologinės tarnybos socialinė pedagogė Edita Kazlauskienė.

Į renginį susirinko mokiniai iš Paįstrio Juozo Zikaro, Krekenavos Mykolo Antanaičio, Smilgių gimnazijų, Ramygalos gimnazijos Vadoklių skyriaus, Paliūniškio pagrindinės mokyklos bei renginio šeimininkai Kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos mokiniai. Sveikinimo žodį tarė minėtos mokyklos direktorė Danutė Kriščiūnienė.

Renginio vedėja susirinkusiems priminė, kokiu tikslu organizuotas renginys, kodėl patyčios nėra toleruojamas reiškinys, kaip jas stabdyti, mokiniai turėjo atsakyti į klausimus ir pasitikrinti savo žinias. Be to, į renginį atklydo žalias kiškutis, iš kurio visi draugai tyčiojasi. Vaikai mielai priėmė paklydėlį, davė jam patarimų, drauge žaidė judriuosius žaidimus. Vėliau visi dalyvavo gestų kalbos pamokėlė pas mokytoją Vilių, lipdė draugystės puodelius iš molio. Drauge smagiai praleidę laiką, susipažinę su gestų kalbos pradmenimis, pasitikrinę tolerancijos ribas, visi buvo apdovanoti ir svetingai išlydėti į namus.

Autorius:
G. Šuminskaitė

Nuotraukos:
E. Kazlauskienė, L. Lamauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos