,,Kitokia savaitė“

  • Paskelbta: 2023-03-28
  • Kategorija: Renginiai

Kaip ir kasmet, kovo mėnesį, visos ugdymo įstaigos, organizuoja akcijas bei veiklas bendruomenės Sąmoningumui didinti. Panevėžio r. Raguvos gimnazija taip pat neabejinga patyčių temai, todėl kasmet organizuoja ir vykdo veiklas mokinių bei visos mokyklos bendruomenės tolerancijai, empatijai, supratingumui didinti.

Jau nuo kovo pradžios gimnazijos mokiniai buvo kviečiami aštuntą kartą balsuoti ir rinkti draugiškiausią gimnazijos darbuotoją, kuriuo mokiniai pasitiki. Drauge su Panevėžio rajono švietimo centru, mokiniai buvo skatinami kurti eiles, piešti piešinius, įvairiomis priemonėmis kurti plakatus, kuriuose atsispindėtų mokinių nuostatos į patyčias. Pamokų bei klasių valandėlių metu buvo kalbama su mokiniais apie patyčias, aptariamos situacijos, siūlomi problemos sprendimo būdai, žiūrimi video filmukai, atliekamas gimnazijos patyčių analizės tyrimas.

Jau antrus metus gimnazijoje vyko ,,Kitokios savaitės“ akcija. Gimnazijos bendruomenės nariai buvo kviečiami visą savaitę kiekvieną dieną išradingai apsirengus, pasipuošus ateiti į mokyklą. Pirmadienį mokiniai ir mokytojai puošėsi įvairiais aksesuarais. Antradienį bendruomenė minėjo Dauno sindromo dieną, todėl dauguma mūvėjo skirtingas kojines. Trečiadienį į mokyklą vaikai ėjo be kuprinių, bet mokyklinius daiktus susidėja į šiukšliadėžes, kūdikių nešyklę, skalbinių ar įrankių dėžes, net į puodus! Ketvirtadienį mokykloje vaikščiojo skrybėlėti ir kepurėti mokiniai bei mokytojai. Na, o penktadienį visi norintys galėjo būti kuo tik svajoja, nes vyko vaidmenų diena. Mokykloje mokėsi vaiduokliai, sportininkai, gyvūnai, kelių tarnybos darbuotojai, jūreiviai, kaubojai, plėšikai ir net Šerlokas Holmsas! Džiugu, kad į akciją įsijungė ir ramesnio būdo, uždaresni, ne visada savimi pasitikintys mokiniai. Visi norintys galėjo išmėginti savo galimybes, klasės draugų ir mokytojų tolerancijos ribas. Apibendrinant savaitę, socialinė pedagogė sukvietė klasės atstovus pasikalbėti ir padėkoti už aktyvų dalyvavimą veiklose bei išsiaiškinti, kas šiais metais tapo draugiškiausiu gimnazijos darbuotoju. Gimnazijos prezidentė Austėja Varnaitė praplėšus voką pagarsino, kad mokiniai išrinko draugišką, rūpestingą ir visada pasiruošusią visiems padėti budinčią darbuotoją Rasuolę Rutkauskienę.

Socialinė pedagogė Giedrė bei sveikatos biuro specialistė Simona dėkoja bendruomenei už palaikymą, įsitraukimą, šypsenas, drąsius sprendimus bei toleranciją vieni kitiems.

Autorius:
G. Šuminskaitė

Nuotraukos:
S. Šukė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos