Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena Raguvos gimnazijoje

  • Paskelbta: 2023-02-15
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 16-oji – Lietuvos Valstybės Atkūrimo diena. Ši diena yra nedarbo diena, tad Raguvos gimnazijos antrokai, trečiokai ir šeštokai su mokytojomis Sandra Vaičiuliene, Angele Kiziene, Violeta Žudiene, Aušra Skrebiene, Rasa Pranskevičiene ir bibliotekininke Dalia Karaliūniene sumanė išskirtinį šios datos paminėjimą.

Antrokai su mokytoja Sandra Vaičiuliene ir trečiokai su mokytoja Angele Kiziene aiškinosi Vasario 16  dienos prasmę ir kuo ji svarbi kiekvienam lietuviui. Mokiniai išsirinko po patį gražiausią lietuvišką žodį, jį iliustravo ir paruošė piešinių parodą.  Kiekvienas pasigamino po lietuviškos simbolikos ženkliukus. Dalyvavo susitikime su bibliotekininke Dalia Karaliūniene. Vaikams buvo pristatytas knygų ciklas apie Lietuvą, jos kalbos ir gamtos grožį, saugomas ir lankytinas vietas, regionų išskirtinumą, bei kuo privalo didžiuojasi Lietuva ir kiekvienas gyventojas.

Šeštokai lietuvių kalbos pamokose su mokytoja Violeta Žudiene vykdė projektinį darbą ,,Lietuvos gimtadienio šventė“. Mokiniai rinko iš lietuvių rašytojų literatūros gražius posakius apie Lietuvą, rašė palinkėjimus Lietuvai, paruošė pristatymus. 

Paskutinę dieną prieš mokinių žiemos atostogas šventiniame minėjime visus nuveiktus darbus aptarė ir pristatė antrokai, trečiokai bei šeštokai. Istorijos mokytoja Rasa Pranckevičienė paruošė ir pristatė svarbiausia informaciją mokiniams apie Vasario 16 –sios įvykius ir pagrindinius veikėjus. Geografijos mokytoja Aušra Skrebienė priminė ir palinkėjo saugoti kiekvieną akmenį, miškus, lygumas ir kalvas, nes tai yra mūsų kiekvieno turtas, kurį paliksime kitoms kartoms.  Visi minėjimo dalyviai išsinešė po mažą dalelę susikaupimo, supratimo, pasididžiavimo, atsakomybės už Lietuvą ir pasižadėjo kiekvienas iškelti trispalves tą dieną  ant savo namų.

Vasario 16-oji - tai diena, kuri simbolizuoja Lietuvos vienybę ir dvasią. Tikėkime savo jėgomis, tikėkime savo ateitimi, tikėkime Lietuva. Tegul ši šventė gyvena mūsų širdyse! 
 

Autorius:
Sandra Vaičiulienė

Nuotraukos:
Sandra Vaičiulienė, Angelė Kizienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos